"Свако дете срећног лица чува једна породица"

Након наставе, одвијале су се радионице са израдом плаката на тему Породица, у млађим разредима школе. Изложба је представљена у холу школе. 

Слоган под којим се обележава овогодишња Дечја недеља је "СВАКО ДЕТЕ СРЕЋНОГ ЛИЦА ЧУВА ЈЕДНА ПОРОДИЦА".Деца су на радионицама говорила о томе шта треба сваком детету да би оно одрастало у породичном окружењу. Наглашено је да Дечја недеља посвећује посебну пажњу оснаживању породице и подстицању климе за остваривање права сваког детета да одраста у породичном окружењу. Циљ јој је да укаже на стварни положај детета и младих у друшту, да скрене пажњу на дете као носиоца права да одраста у што бољим условима, како у породици, тако и у локалној заједници и друштву у целини. 

Порука је да треба допринети амбијенту који пружа једнаке шансе за развој и остварење пуних потенцијала деце и побољшавати положај деце. Још један примаран задатак Дечје недеље је допринети остваривању права детета да одраста у породичном окружењу БИОЛОШКИХ, УСВОЈИТАЉСКИХ, ХРАНИТЕЉСКИХ ИЛИ СТАРАТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА.

Наташа Буљугић

 

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2125495