Наша школа у пројетку америчке амбасаде

Амбасада САД је отпочела нови пројекат сарадње са школама у Србији. Међу девет изабраних школа је и ОШ „Десанка Максимовић“ из Ковина.

Од данас, па до јануара месеца 2013. године наши ђаци ће учествовати у такмичењу „У.С.Геограпхy анд ме“ које има за циљ приближавање америчке и српске културе, боље узајамно разумевање, ширење знања и информисаности о америчкој географији.

Путем овог квиза пружа се прилика најбољим ученицима да кроз разговоре са изворним говорницима енглеског језика и тестове, побољшају своје знање енглеског језика.

На почетку квиза, ученике седмих разреда поздравио је амерички дипломата и представник Канцеларије за медије и културу, господин Рyан Роуландс.

Затим је одржано краће излагање о глобалним питањима везаних за америчку географију.

Ученици су тест попуњавали 30 минута. Најуспешнији учесници су Валентина Макић, Тамара Крњајић, Тамара Милуновић, Милан Ивковић и Стефан Кечина и они ће учествовати у финалном квизу који ће се одржати крајем јануара у Београду.

Биће организована посета Амбасади САД, Интернационалној школи и резиденцији Амбасадора САД у Србији.

На пријему у резиденцији, биће проглашен победник финалног такмичења, а амбасадор ће поделити сертификате и награде најуспешнијим такмичарима.

Увек расположени за такмичења, стицање нових искустава и знања, отворени за сарадњу и веома мотивисани за велике успехе, наши ученици су оставили снажан утисак на организаторе овог пројекта.

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2154364