Лименке сакупљај, околину сачувај

Није лако покренути акцију у разреду, ма колико она била занимљива и корисна. Али ученици нижих разреда ОШ ,,Десанка Максимовић” као велики љубитељи и заштитници природе укључени су од септембра прошле школске године у акцију, под слоганом ,,Лименка по лименка”, у организацији Recan фондације из Београда.

Фондација је школи послала специјалне кутије у које ђаци могу да убацују празне лименке. Током школске 2011/2012. године ОШ ,,Десанка Максимовић” била је једна од сто прикључених школа у Србији, које су прикупиле око 4,5 тона лименки.

После сазнања да се рециклажом лименки уштеди толико енергије, колико је потребно да сијалица од 100W ради четири сата, интересовање ученика се повећава из дана у дан.

Главни циљ Recan фондације је да промовише свест о значају заштите животне средине, посебно међу млађом популацијом. Такође, да учврсти свест о потреби рециклаже као научен и уобичајен  модел понашања.

Десанкини ученици поручују да и ви можете да учините много лепих ствари за Земљу, јер о природи се не може говорити сутра, њено је већ данас.

Кристина Ломигора

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2154557