„Основи безбедности деце у 4. разреду основне школе“

Пројекат Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова

Од септембра месеца, школске 2017/18.године, почела је реализација овог пројекта који ће се реализовати у оквиру часова одељенског старешине, једанпута месечно. Реализоваће се садржаји који ће ученике оспособљавати да у свакодневном животу примењују знања о спственој и општој безбедности из различитих сфера живота, које чине дечју свакодневицу.

Прво предавање реализовано је у одељењима 4/1 и 4/2 „Десанкине“ школе, на тему „Безбедност деце у саобраћају“. Ученици су показали велика знања у примерима доброг и лошег понашања деце у саобраћају, што је саобраћајац, Саша Крстић, похвалио! Међутим, било је и оних информација које се тичу њихове безбедности као возачи бицикла, а нису знали је да, до навршене дванаесте године живота, не смеју бити учесници у саобраћају уколико нису у пратњи родитеља. Такође су упознати и са обавезом везивања сигурносног појаса и правилима превоза деце у ауту на предњем или задњем седишту.

Поруку коју су ученици веома добро разумели, јесте, да морају бити паметни, одговорни и пажљиви, како би у саобраћају били безбедни!

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2892436