„Десанкини“ олимпијци на Првим општинским олимпијским играма

Штампа

У уторак, 26.09.2017. године у Школско – рекреативном центру „Чардак” у Делиблатској пешчари реализоване су Прве општинске олимпијске игре, за ученице и ученике од петог до осмог разреда основних школа са територије општине Ковин, у организацији Спортског савеза општине Ковин. Спортски савез Ковин наставља са акцијама усмереним ка популаризацији спорта код школске омладине као своју најприоритетнију активност. Овај пројекат има за циљ да дух школског олимпизма, као завршног државног такмичења, осете и ученици школа које немају могућности и услова за постизање високих резултата који  им омогућавају учешће на завршном такмичењу. На Олимпијади су учествовале све школе са територије наше Општине (десет школа). Више од стотину ученика такмичило се у шест појединачних дисциплина ( бацање вортекса, пикадо, скок у даљ из залета, трчање на 100 метара, шах, стони тенис ) и једној екипној дисциплини - надвлачење конопца. Такмичаре „Десанкине“ школе је до победничких постоља предводио наставник физичког васпитања, Новица Стојановић:

АНЂЕЛА СТОЈАНОВИЋ 8/1        ТРЕЋЕ МЕСТО у СТОНОМ ТЕНИСУ

ТАЊА ТРБАНОВ 8/2                   ДРУГО МЕСТО у ШАХУ

СЛАВКОВИЋ СМИЉАНА 7/1     ДРУГО МЕСТО у ТРЧАЊУ на 100м

РВОВИЋ ЕМА 6/1                     ТРЕЋЕ МЕСТО у ПИКАДУ

ДЕВОЈЧИЦЕ                             ТРЕЋЕ МЕСТО у НАДВЛАЧЕЊУ КОНОПЦА

У ГНЕРАЛНОМ ПЛАСМАНУ, ЕКИПНО СУ ДЕВОЈЧИЦЕ „ДЕСАНКИНЕ“ ШКОЛЕ, ПО БРОЈУ ОСВОЈЕНИХ МЕДАЉА, ОСВОЈИЛЕ ТРЕЋЕ МЕСТО ОД УКУПНО ДЕСЕТ ЕКИПА.

Честитке нашој деци и њиховом наставнику на причињеној нам радости, на борбености и позитивној енергији која их је довела до овако великог успеха!

Организатор је за све учеснике обезбедио превоз, освежење, заједнички ручак, организовану шетњу стазом здравља, а за најуспешније и признања. Школе су награђене спортском опремом и реквизитима ( мреже за одбојку, вортекс и кошаркашке лопте).

 

Наташа Буљугић