Угледни час у трећем разреду – „Мој завичај“

У петак, 3. новембра учитељи Гордана Албу и Милош Баковић одржали су угледни час из природе и друштва у трећем разреду. Наставна јединица била је „Мој завичај“, а тип часа систематизација.

У уводном делу часа ученици су се подсетили кључних појмова са претходних часова обраде и утврђивања ове наставне целине: оријентација, рељеф, воде, насеља, делатности, саобраћај. Након тога најављена је наставна јединица.

Централни део часа започео је поделом у 4 групе које су добиле своја имена по највећим рекама које протичу кроз Србију: Дунав, Морава, Дрина и Сава. Свака група била је једна екипа која је учествовала у такмичарском квизу. Квиз се састојао од следећих типова задатака:
·        избор тачног одговора;
·        решавање ребуса;
·        допуњавање реченица;
·        скривалице;
·        преметаљке;
·        решавање асоцијација;
·        „корак по корак“;
·        препознавање картографских знака;
·        питања из видео материјала;
·        пантомима;
·        избацивање уљеза.
 
По завршетку квиза уследило је проглашење победника. Најуспешнија је била екипа „Дрина“, али морамо похвалити и остале екипе које су показале завидно знање из ове области. У завршном делу часа извршена је евалуација часа од стране ученика. Њима се квиз изузетно допао јер су стекли нека нова знања и једногласно су се сложили да би овакав вид систематизације градива могао чешће да се примењује и на осталим школским часовима.

 
 
 
Милош Баковић
Гордана Албу

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

1505882