Свечана додела диплома – „Дигитални час“ 2017/2018.

Поводом обележавања Дана безбедног интернета, 6. фебруара, у Научно технолошком парку у Београду, уручена су признања награђеним наставницима на конкурсу „Дигитални час“. Час природе и друштва под називом „Научили смо о завичају“, чији је аутор Милош Баковић, учитељ ОШ „Десанка Максимовић“, освојио је трећу награду. Систематизација градива о завичају базирана је на мултимедијалном такмичарском квизу који уноси динамику кроз процес наставе и доприноси активном учешћу свих ученика. Рад се може наћи и у електронском Зборнику радова на адреси http://zbornikradova.mtt.gov.rs/detaljnije/616

Признања су уручиле државне секретарке Министарства просвете и Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Анамарија Вичек и Татјана Матић, као и Милош Цветановић, директор Академске мреже Србије.

Истог дана одржане су две панел дискусије „Дигитална писменост за дигиталну безбедност“ и „Институционални и цивилни одговор на угрожавање безбедности деце на интернету“ у којима су учествовали представници Министарства унутрашњих послова, организације „Save the Children“, Националног контакт центра за безбедност деце на интернету и Игор Јурић, оснивач Фондације Тијана Јурић. Специјални гост конференције био је и представник UNICEF- а Мишел Сен-Ло.

Дан безбедног интернета обележава се у више од 130 земаља широм света са поруком „Креирај, повежи и подели поштовање: Бољи интернет почиње са тобом“.

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2156616