Угледни час из историје

Дана 16. марта 2018. године у одељењу 7-2 разреда, одржан је угледни час из историје на тему: Свет и Европа у 18. и 19. веку с аксентом на личности које су обележиле овај период и као најважније тековине грађанских револуција овог раздобља.

Кроз сценско-драмски наступ, такмичарски део и завршни део часа који представљао анализу онога што смо урадили током часа ( бодовање, проглашење победника такмичарског дела и избор најупечатљивије историјске личности) час је успешно завршен.

Личности су ученици представили кроз најзанимљивије говоре водећи рачуна о времену и начину одевања у периоду у којом су живели и стварали.

Томас Џеферсон, Марија Антоанета, Наполеон Бонапарта, Ђузепе Гарибалди, Ото фон Бизмарк, Соренџер Трут и Абрахам Линколн, нашли су се на кратко у учионици 7-2 разреда.

Кроз разноврсне методе уз помоћ различитих средстава за рад , динамику часа , интерактивност између ученика и наставника, час је испунио моја , а и њихова очекивања.

Ученици су били веома задовољни, показали су велику мотивацију за рад, бавили се истраживањем док су припремали материјал за рад, сами осмислили сценографију. Ученица Уна Бошковић урадила је презентацију са квиз питањима. Час је пратила и музика тј. Националне химне држава које су биле у средишту историјских збивања.

Часу су присуствовале колегинице :

Миланка Стојковић, наставница техничког васпитања и информатике,

Ануца Славковић, наставница биологије и разреднистарешина 7-2 одељења, и

Драгана Милетић , учитељица у нашој школи.

Реализатор часа

Наставница историје, Драгица Качина

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2444412