ЕТО ДЕЦИ РАСПУСТА, СВЕ ДО КРАЈА АВГУСТА !

12. ЈУНА 2018.ГОДИНЕ, У САЛИ „ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ КОВИН“, ОДРЖАНА ЈЕ ЗАВРШНА ПРИРЕДБА УЧЕНИКА МЛАЂИХ РАЗРЕДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“

КАД БИ СВА ДЕЦА НА СВЕТУ ОДЛУЧИЛА РУКЕ ДА СПЛЕТУ, ЖИВОТ БИ БИО КАО САН И НИКО НИКАДА НЕ БИ БИО САМ, ПОРУЧИЛИ С У УЧЕНИЦИ ½ РАЗРЕДА КРОЗ ПЕСМУ „КАД БИ СВИ ЉУДИ НА СВЕТУ“.

АКО ИМАШ ДОБРОГ ДРУГА, НЕВОЉА ЋЕ БРЗО ПРОЋИ, КАД НАИЂЕ БОЛЕСТ, ТУГА, БЕЗ ПОЗИВА ДРУГ ЋЕ ДОЋИ. ДРУГ ЋЕ УВЕК НАЋИ РЕЧИ ТВОЈЕ ТУГЕ ДА ЗАЛЕЧИ. ПОРУЧИЛИ СУ НАМ ДРУГАРИ 1/1 РАЗРЕДА УЗ ОКРЕТНУ ИГРУ „ХОКИ ПОКИ“.

ИЗА ЛЕЂА ЈЕДНОГ ДРУМА ИЗВИРУЈЕ ЈЕДНА ШУМА, А ИЗ ШУМЕ КО ИЗ ЧЕСМЕ, ДАЊУ, НОЋУ, ТЕКУ ПЕСМЕ! ПОРУЧУЈУ УЧЕНИЦЕ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА.

НАКОН ШКОТСКЕ ПТИЦЕ, ЧУЛИ СМО И „ ДЕСАНКИНЕ“ НАЈЛЕПШЕ СЛАВУЈЕ, ИВУ ЈОВАНОВИЋ И АНУ ЏУНИЋ, ПОБЕДНИЦЕ ФЕСТИВАЛА „КЛИНЦИ ПЕВАЈУ ХИТОВЕ“.

РАСПУСТ НАМ СТИЖЕ И ЛЕТО ЈЕ СВЕ БЛИЖЕ, А КАКО ЋЕ НА РАСПУСТУ БИТИ, „ДЕСАНКИНИ“ НАСЛЕДНИЦИ СУ ТО И ДОЧАРАЛИ.

ПУБЛИКА ЈЕ БИЛА И ДЕО ТИМА, КОЈУ ЈЕ ЧЕКАЛА „МИРА РИМА“. МИРА РИМА И ЊЕН „МУДРАЦ“-МАЛИ БРАТА, ОТВОРИЛИ СУ ВЕСЕЛО, ШИРОМ, ШКОЛСКА ВРАТА БУДУЋИМ ПРВАЦИМА, КОЈИ СУ ВЕЛИКИМ АПЛАУЗОМ НАГРАДИЛИ МАЛЕ ГЛУМЦЕ!

ДЕВОЈЧИЦЕ ДРУГОГ РАЗРЕДА ИМАЛЕ СУ ДИЛЕМУ: ДАЛ НА МОРЕ ИЛ ЈЕЗЕРО, НА ПЛАНИНУ ИЛИ РЕКУ, ИЛ У СЕЛО ЖИВОПИСНО ГДЕ У ПЕСМИ ДАНИ ТЕКУ. ДЕВОЈЧИЦЕ НАШЕ МИЛЕ 2/1 И 2/2 РАЗРЕДА, ИЗАБРАШЕ ТОПЛО МОРЕ И УЗ ЗВУКЕ ОМИЉЕНЕ ,ЗАИГРАШЕ ПЛЕС НА ПЕСКУ!

-   А ШТА ЋЕМО РАДИТИ СА ТОРБАМА НА КРАЈУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ?

-   БАЦИЋЕМО ИХ УВИС!

- ПА ОНДА?

-   ОНДА ЈОШ ЈЕДНОМ!

- А ДЕЧАЦИ ДРУГОГ РАЗРЕДА , УЗЕЛИ СУ ФУДБАЛСКЕ ЛОПТЕ У РУКЕ И ЗАБОРАВИТИ НА ЂАЧКЕ МУКЕ! У СУСРЕТ РУСИЈИ И СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ, ПОРУЧИЛИ СУ НАМ:   ИДЕЕЕЕМООО НА ФУУУУДБАЛ!!!  

СВЕТИ РАСПУСТ ПРЕПОДОБНИ БЛИЖИ НАМ СЕ САД, А ЛЕКТИРА МУЧЕНИЦА ЧЕКАЋЕ НАС ТАД! СВЕЧАРИ, ЧЕТВРТАЦИ, ПОРУЧУЈУ У „СЛАВИ“ И ЗДРАВИЦИ: „КАКО ЈЕ ДИВАН МЕСЕЦ ЈУН, ЖИВОТА СУНЦА РАДОСТИ ПУН! “

ХАВАЈСКИМ ПЛЕСОМ НАШИХ ТРЕЋАКА, ПОЗДРАВИЋЕМО ВАС СА ЗАМИШЉЕНИХ, ПЕСКОВИТИХ ПЛИЋАКА! ПУТ ХАВАЈА, РУСИЈЕ ИЛ СЕЛА, ДО СЕПТЕМБРА, ОСТАЈТЕ НАМ ЛИЦА ВЕСЕЛА!

 

НАТАША БУЉУГИЋ

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2444386