Пријем за “Вуковце” и ђаке генерације

Штампа

21. јуна 2018. године, ученик генерације: КАТАРИНА ПОПОВСКИ и „Вуковци“ ОШ “Десанка Максимовић“: ЛУКА РУДИЋ, АНА МЛАДЕНОВИЋ, ВЕРА КАЧИНА, СМИЉАНА СЛАВКОВИЋ И ПРЕДРАГ СТОЈАНОВИЋ, су са својим разредним старешинама: Мајом Лазаров и Снежаном Качина, у организацији Општинске управе Ковин и Центра за културу Ковин, присуствовали традиционалном пријему и свечаној додели диплома за „Вуковце“ и најуспешније ђаке основних и средњих школа са територије општине у школској 2017/18. години.

У име локалне самоуправе, присутне је поздравио и уручио награде најбољима заменик председнице општине, Зоран Николић. Он је, између осталог, пожелео ђацима пре свега добро здравље, а онда и да упишу жељене средње школе и факултете, као и да у будућности раде оно што воле.

Дипломе и вредне књиге уручене су вуковцима, ђацима генерације и ученицима који су освојили једно од прва три места на такмичењима покрајинског, државног-републичког нивоа, као и на интернационалним надметањима.    

Ове године, у школама које раде на територији општине, укупно 30 ученика завршило је основну школу са изузетним успехом и тиме заслужило диплому "Вук Караџић“, док је међу средњошколцима таквих четворо. Проглашено је и 14 „ученика генерације“.

Ђаци генерације основци добили су, поред вредних књига и поклон ваучер у вредности 10.000 динара, а Савет за младе СО Ковин традиционално је наградио ђаке генерације средњих школа лаптоп рачунарима, које им је уручио председник Савета, Вендел Ваштаг.

И ове године пригодне поклоне добили су не само ученици, већ и њихови ментори – учитељи и наставници који су их припремали за врхунска остварења.

У културно-уметничком програму свечане доделе учествовали су „Скореновачки цитраши“, група ученика школе из Скореновца, који су освојили престижно златно признање на међународној смотри „Ваш Лајош“ у Мађарској. Свој наступ на пријему имали су и чланови оркестра школе из Мраморка.

ЧЕСТИТАМО НАШИМ НАЈУСПЕШНИЈИМ УЧЕНИЦИМА И ЖЕЛИМО СВАКО ДОБРО И МНОГО УСПЕХА У ДАЉЕМ ШКОЛОВАЊУ!

 

Наташа Буљугић