"Десанкини” прваци учили о безбедности у саобраћају

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са МУП-ом и подршком локалне самоуправе, наставља да у школама едукује најмлађе како да буду што безбеднији и сигурнији у саобраћају.

И ове године, традиционално, пожелевши малишанима срећан полазак у школу, саобраћајац је ученицима првог разреда ОШ ,,Десанка Максимовић” у Ковину одржао предавање и поручио да се полицајцима увек могу обратити јер су они ту да се старају о њиховој безбедности и сигурности и да им буду прави пријатељи када год затреба. Циљ ове акције, која се спроводи више година уназад, јесте да се деца на почетку основношколског образовања упознају са основним правилима понашања у саобраћају и да се тиме превентивно делује на безбедност деце у саобраћају.

Овом приликом, сваком ,,Десанкином” прваку су лично уручени поклони – илустрована књига ,,Пажљивкова правила у саобраћају” и заштитни флуоросцентни прслук који рефлектује светлост и доприноси заштити деце у саобраћају.

Важно је напоменути и то да су родитељи, они, који деци треба да буду промотери безбедног понашања у саобраћају, као и да обавезно безбедно превозе своју децу и користе све заштитне системе.

 

Снежана Ломигора

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2892098