„Tрка за срећније детињство“

Ученици ОШ „Десанка Максимовић“ из Ковина, заједно са ученицима Основних школа општине Ковин, били учесници традиционалне „Трке за срећније детињство“, у организацији Црвеног крста Ковин. Најуспешнији је био ученик 2/2 разреда, учитељице Иванке Панић, МАРКО НЕДЕЉКОВ, који је освојио СЈАЈНО, ДРУГО МЕСТО у конкуренцији ПРВОГ И ДРУГОГ РАЗРЕДА! Честитке Марку и на освојеној награди: ранац и кишобран! Честитке и нашој учитељици Драгани Милетић, којој је уручена Захвалница за допринос у организацији трке!

Након трке, у ишчекивању резултата, деца су имала бројне активности које су организовали вредни волонтери Црвеног крста, које су заиста за сваку похвалу!

Волонтери Црвеног крста, осим тога што су одлично и веома професионално организовали све сегменте трке, време су посветили и едуковању деце са темама хуманих вредности, а то су : једнакост, љубав, слобода, толеранција, презентујући и приручнике „Промоција хуманих вредности“, брошура “ За доброту сваки дан је добар дан“ и „Приручнике за волонтере“... Ликовне радионице су такође биле занимљиве нашим ђацима, где се цртало, моделовало. Наше ученице првог разреда: Теодора Бирташевић и Катарина Бугарин, рецитовале су стихове песме за бројне присутне такмичаре и госте на Тргу. Посетио се и штанд са књигама за децу, које је изложила градска библиотека „Вук Караџић“. Оно што је највише држало пажњу деци је симулација повреда и помоћ унесрећенима. Помоћу силикона и боја, деци су веома веродостојно, „направљене“ повреде посекотина или отворених прелома.Традиционално,за крај, послужене су крофне и топао чај, а на поклон је сваки учесник добио балон и стони календар са логом Црвеног крста.

Све наше такмичаре „Трке за срећније детињство“ похваљујемо за учешће и ангажовање!

 

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2034543