Азбука безбедности за ђаке прваке

Ученици 1/1 и 1/2 разреда ОШ “Десанка Максимовић“ Ковин, имали су први сусрет са припадником МУПа Србије, који је личним представљањем и инерактивном презентацијом, дао одговоре на питања кроз тему: ШТА РАДИ ПОЛИЦАЈАЦ и ЗАЈЕДНО ПРОТИВ НАСИЉА , која се реализује у оквиру Програма „ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ“

Добијајући одговоре на питања, али и на она која су већ знали, првачићи су научили како да препознају полицајца (плава униформа са опасачем и натписом, државна обележја, значка, цивилна униформа), која је улога школског полицајца, шта користи у свом раду (превозна средстава: ауто, мотор, бицикл, хеликоптер, коњ).

У оквиру теме ЗАЈЕДНО ПРОТИВ НАСИЉА, разговарало се о другарству и прихватљивим начинима понашања: леп разговор и лепо понашање, учење и игра са друговима, помоћ око домаћег задатка, одлазак на спорт, а не вика, свађа, ружне речи, ругање, гурање и ударање, искључивањедруга из игре, неприхватање у групи, не честитање другу на победи. Ученици су сва ова наведена неприхватљива понашања, именовали као насилно понашање.

Када користе телефон, компјутер, таблет, треба да разговарају само са мамом, татом, старијима који брину о њима и друговима које стварно познају. Деца су давала примере из личног искуства у случају понашања јављања на телефон или посете незнанца,када су сама код куће што је и врло редак случај, а и забрањено законом, да до своје десете године то и буду.

На самом крају, порука нашег полицајца Мирољуба Бекоња, била је: играј се и учи, пиши лепе поруке! На поклон су сви прваци добили бојанку АЗБУКА БЕЗБЕДНОСТИ ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ.

ДА СЕ ПОНАШАМО ЛЕПО И БУДЕМО ДОБРИ,
ШКОЛСКИ ПОЛИЦАЈАЦ УВЕК НАС БОДРИ!

ЊЕГОВ ПОСАО, ОДГОВОРНОСТ ЈЕ ПРАВА,
ЗА РАД СА ДЕЦОМ ОН ИМА ДАРА!

 

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2266684