Ученици наше школе веома успешни на конкурсу “млади за друштво без корупције”

Ученици 6/2 разреда ОШ “Десанка Максимовић“, Никола Златановић и Марија Рајковић, као и ученица бившег 8/1 разреда, Смиљана Славковић, учесници су пројекта у организацији Министарства правде Сједињених Америчких Држава и Америчке амбасаде. Годишње такмичење за наше ђаке је било веома успешно, под менторством наставнице ликовне културе, Анкице Ереш. Израдили су плакате са веома зрелим и јасним порукама и ставовима у односу на овај проблем, који може бити претња друштву и окружењу у којем они стасавају. Сва три цртежа наших ђака, објављена су у каталогу, али и представљена на изложби у Дому омладине у Београду, коју су посетили са својим разредним старешином, Радомиром Вукосављевићем.

Изложба цртежа и видео радова ученика основних и средњих школа “МЛАДИ ЗА ДРУШТВО БЕЗ КОРУПЦИЈЕ”, састоји се од цртежа и видео радова насталих на годишњем такмичењу ученика основних и средњих школа у Републици Србији. Циљ такмичења је подизање свести међу младима за стварање бољег друштва без имало толеранције према корупцији. У својим радовима ученици су приказали како доживљавају копрупцију, како корупција утиче на њих и како виде борбу против корупције. На такмичењу је учествовало 72 ученика из Београда, Кнића, Куле, Варварина, Јајинаца, Кикинде, Ковина, Ниша, Ивањице, Земуна, Батајнице, Врања, Липљана, Сомбора и Шапца.

На Међународној конференцији о примени механизама превенције корупције, која се одржава 13. и 14. децембра у Београду, на отвореној изложби и на позив Агенције за борбу против корупције, која обележава Међународни дан борбе против корупције, уз подршку Мисије ОЕБС у Србији и Владе Републике Италије, 14. децембра 2018. су Марија Рајковић и Никола Златановић, добили и заслужене награде, са још осам награђениг ђака из целе Србије, које им је уручио директор Агенције, господин Драган Сикимић.

Честитамо нашим ученицима и желимо да будуће генерације граде друштво са нултом толеранције на корупцију, а у данашњем друштву, живе са вером да су такви циљеви оствариви!

 

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2274538