Похвале најуспешнијима „Десанкиним“ ђацима, на Међународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености - „ДАБАР“

У школској 2018/2019. години, реализовано је Међународно такмичење Дабар и у ОШ “Десанка Максимовић“. Ученици виших разреда су решавали задатке 22. новембра, а ученици нижих разреда 29. новембра 2018. године. За више разреда основне школе такмичење се организује на два нивоа такмичења (школском и републичком). Такмичење“ Дабар“ је намењено свим ученицима основних и средњих школа који су заинтересовани за различите области рачунарства и информатике. Нису неопходна посебна предзнања, тако да на такмичењу могу учествовати и ученици који не похађају часове информатике. Из наше школе је учествовало по три (два) ученика из сваког одељења. Такмичење се реализовало онлине, под менторством наставнице техничког и информатичког образовања, Миланке Стојковић и учитеља Милош Баковића.

Након пријаве, сваки ученик је имао 40 минута за решавање задатака. По истеку тог времена, систем за онлине тестирање се аутоматски затвара у којем су се сачували резултати и даље обрађивали и бодовали. Ученици од 1. разреда до 4. разреда основне школе учествовали су само на школском такмичењу (иначе и једини ниво такмичења за овај узраст) и резултати су следећи:

У категорији ЈУНИОР 1

(први и други разред) најуспешнији су добили ПОХВАЛЕ:

ВУКАШИН ТУБИЋ 1/2

АНИСИЈАЂУЛАБИЋ 2/2


У категорији ЈУНИОР 2

(трећи и четврти разред) најуспешнији су добили ПОХВАЛЕ:

АЛЕКСАНДАР ЈОВАНОВИЋ 4/1

АНДРЕЈ ЛАЗАРОВ 3/2


У категорији „ДАБАРЧИЋ“

(пети и шести разред) најуспешнији су добили ПОХВАЛЕ:

МИХАЈЛО ШАЛИПУРОВИЋ 5/2

ДАРИЈА КРСТИЋ  6/1


 У категорији „МЛАДИ ДАБАР“

(седми и осми разред) најуспешнији су добили ПОХВАЛЕ:

ЛУКА ПЕРИШИЋ   7/2

ДУШАН ИВКОВИЋ   8/1


 

Честитамо свим учесницима и похваљеним ученицима наше школе, као и менторима, наставници Миланки и учитељу Милошу, на учешћу, одличној организацији и оствареним резултатима!

 

 

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2274786