“Београдска мумија” У Центру за културу Ковин

27. марта 2019. године, ученици ОШ ”Десанка Максимовић” погледали су позоришну представу Пан театра из Београда, “Београдска мумија”. То је драматизација истоименог романа за децу аутора Бранка Милорадовића, у адаптацији и режији Ивана Балетића..

Полазиште за ову причу је чињеница да наш Народни музеј поседује мумију коју је српском народу купио и завештао познати српски племић и трговац Хаџипавле Риђички, који је мумију купио 1888. године у Египту, близу Луксора. Реч је о мумији свештеника Несмина из Храма Бога плодности Мина.

Јунак представе је Оги, усамљени дечак коме родитељи саопштавају да се растају.И баш тада га отац, који је добио задатак да проучава једину египатку мумију на Балкану, води у Музеј да види чувени саркофаг. Оги завирује у мрачни депо Народног музеја који крије тајну стару више од 2000 година. Отворивши кришом саркофаг са мумијом, доживљава чудесан сусрет са свештеником Несимом из храма Бога Мина. Путујући кроз време, Оги помаже Несиму да измени прошлост. Заузврат, свештеник дечаку открива чаролију којом ће вратити идилу и породичну атмосферу у свој растурени дом....

Ово је узбудљива, савремена прича пуна авантуре, магије и неизбежне борбе између добра и зла.

Представа је мешавина класичног позоришта и цртаног филма. Анимација преузима улогу сценографије, а појављује се и неколико цртаних карактера.ИГРАЈУ: Миодраг Милованов , Оливера Викторовић и Петар Кокиновић.

 

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

3476653