„Раухов“ математички квиз

„Раухов” математички квиз организује се под покровитељством Друштва математичара Србије, у организацији Друштва наставника математике, с циљем да се деци математика прикаже на другачији, занимљивији начин. 28. новембра 2018. године одржан је регионални ниво „Рауховог“ математичког квиза у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду, а међу запаженим екипама биле су и екипе нижих и виших разреда наше школе.

Екипa нижих разреда освојила је сјајно треће место, а чинили су је: Ангела Јаневска (I2), Николина Рвовић (II2), Бранимир Думитру (III2) и Александар Јовановић (IV1).

Екипа виших разреда освојила је седмо место, а предводили су је: Михајло Шалипуровић (V2), Николина Горчић (VI1), Димитрије Докљан (VII1) и Катарина Стојановић (VIII1).

Квиз је био подељен у пет етапа. На самом почетку ученици су колективно решавали уводне задатке, а након њих појединачне задатке за свој разред. Трећа група задатака захтевала је брзину и знање, а четврта оштроумност. Пета група питања односила се на живот и рад нашег прослављеног математичара Михаила Петровића Аласа.

Ученици су показали завидно знање о животу Мике Аласа, његовим постигнућима и развоју српске математике у његовом добу. Питања из градива су са лакоћом решавали, док су питања из логичко-комбинаторног дела била ученицима нешто тежа, али и веома занимљива.

Такмичарима су подршку пружили наставници математике, Радомир Вукосављевић и Милош Ивачковић, као и учитељ Милош Баковић. Најбоље екипе награђене су дипломама и мајицама.  

Милош Баковић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2274592