Угледни час: Српски језик - Физика

„Моји изуми“ Никола Тесла

У одељењима 6-1 и 6-2 одржани су угледни часови на којима је обрађен одломак из аутобиографије „Моји изуми„ Николе Тесле. Час је реализован корелацијом предмета српски језик и физика.

Ученици су имали задатак да прочитају одломак из Теслине аутобиографије у Читанци и у свесци напишу или ураде презентацију о Теслином животу.

У првом делу часа ученици су говорили о аутобиографији као књижевној врсти, а потом су на стикерима појединачно писали шта су сазнали из прочитаног одломка или шта им је било занимљиво о Тесли .

У другом делу часа ученици су се детаљније информисали о животу чувеног научника из бележака ученика и   приказаних презентација. Наставница физике је упознала ученике са многим Теслиним изумима и њиховом значају за науку и човечанство. Посебну пажњу ученика привукле су многе необичне занимљивости из живота нашег научника.

Излагање ученика и наставника о Тесли допунила је и психолог школе која је ученицима кратко представила психолошки профил Николе Тесле,тачније Николе Тесле – генија.

Маја Лазаров, Наталија Петровић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2275217