Библиотека Основне школе „Десанка Максимовић“ Ковин

Драги ученици,
надам се да вам неће бити превише тешко да пратите наставу и радите задатке на начин који је тренутно организован. Вама је и тако технологија много ближа и лакше ћете се снаћи него одрасли.

Што се тиче школске библиотеке, она наравно не ради, као ни школа и зато вам предлажем да наставите са читањем књига које сте већ позајмили из библиотеке или их имате код куће.

Приликом коришћења било каквог штампаног материјала у папирном облику треба поштовати нека правила. Књиге садрже прашину, вирусе, бактерије и гљивице и то нам у уобичајеним условима не представља проблем, али у моменту епидемије потребна је додатна пажња. Пре свега, обавезно треба добро да се оперу руке после читања и не треба да се додирује лице док читате. Препорука је да у овим условима не размењујете књиге међу собом, него да уживате у насловима које имате код куће. Ако имате потребе за неким лектирама или другим књигама, а немате их код себе, можете да их потражите у дигиталним колекцијама књига на српском језику и да их читате путем интернета на следећим адресама:

Дигитална народна библиотека Србије:
https://digitalna.nb.rs/
Српска дечја дигитална библиотека:
https://digitalna.nb.rs/…/Srpska_decja_digitalna_biblioteka…
Антологија српске књижевности:
www.antologijasrpskeknjizevnosti.rs/
Претражива дигитална библиотека:
https://pretraziva.rs/pretraga

„Пројекат Растко“

https://www.rastko.rs/

Препорука је да читате на крају дана, после свих активности и учења, у моментима када вам постане досадно или када желите да се одморите.

Уживајте у књигама

Ваш школски библиотекар

Миљана Зејак

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

3643855