Ревијално такмичење ученика основних школа из математике

ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА СРБИЈЕ, МАТЕМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА, МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА, ОРГАНИЗОВАО ЈЕ АКЦИЈУ:

„МАТЕМАТИКОМ И ИНФОРМАТИКОМ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА“

Ученици ОШ „Десанка Максимовић“ су 14. априла 2020. били учесници једне велике акције Друштва математичара Србије! Најмлађи учесници су били ученици 2/1 и 2/2 разреда, који су прихватили овај изазов, на предлог и обавештење својих учитељица: Снежане Ломигора и Наташе Буљугић, али и због тога што имају афинитета према математици. У том изазову били су веома успешни и освојили преко 90 бодова: Лазар Ћалић 2/1,Вукашин Тубић 2/2, , Стојановић Огњен 2/2 и Станисављевић Дубравка 2/2, док су Бићанин Нађа 2/2 и Бугарин Катарина 2/1 имали максималан број бодова, 110. Честитамо ученицима на овом значајном успеху, јер је мотивација за учењем и напредовањем на изузетно високом нивоу!

У категорији старијих разреда, на предлог и обавештењем наставника математике, Радомира Вукосављевића, такмичиле су се ученице, наше иначе најуспешније математичарке, Раниславић Ива 6/1 и Горчић Николина 7/1 разреда и ученици Јовановић Александар 5/1, Глигор Андор 5/2, и Глигор Теодор 6/2 чији је наставник Милош Ивачковић. Честитамо на учешћу и постигнутим резултатима!

Познато је да су, због настале ситуације изазване Корона вирусом, сва такмичења у организацији Друштва математичара Србије отказана. Друштво математичара Србије је пратећи активности Министарства просвете, науке и технолошког развоја о едукацији ученика у новим условима, покренуло акцију „Математиком и информатиком против Корона вируса“. Једна од активности у наведеној акцији је и online РЕВИЈАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ МАТЕМАТИКЕ. Такмичење је одржано у уторак 14. априла у 17:00 часова и намењено је обдареним ученицима од 1. до 8. разреда основне школе, што значи да на такмичењу могу да учествују сви заинтересовани ученици. Ученици су такмичарски тест „скинули“ са интернета и самостално решавали у току највише 2 сата. Тест садржи 12 задатака, који се конципирани по принципу вишеструког избора (заокружује се један од пет понуђених одговора А, Б, В, Г, Д) и табелу за попуњавање одговора. У 19:30 часова су бити објављени резултати теста, тј. распоред тачних одговора, тако да је сваки ученик мога сам себе да оцени. Кратка решења задатака ће бити објављена у понедељак 20.04.2020. године. Обавештавамо ученике да су задаци за Ревијално такмичење бирани из програма редовне и додатне наставе математике. Напомињемо да су узор за конципирање оваквог формата задатака били задаци за пријемни испит за 7. разред, односно 1. разред математичке гимназије, такмичење „Кенгур без граница“, па ученицима 6. и 8. разреда такмичење може послужити као пробни тест за предстојеће пријемне испите.

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2275258