Рођенданске прославе у корелацији музичке и ликовне културе у другом разреду

Ученици другог разреда су на часовима РТСа имали обраде лекција из ликовне и музичке културе, о рођенданској декорацији и рођенданским песмама.

Ученици другог разреда су на часовима РТСа имали обраде лекција из ликовне и музичке културе, о рођенданској декорацији и рођенданским песмама. Обе теме су у уској корелацији, наравно, али је најлепше обрађена тема, на прослави рођендана наших другака (2/1и 2/2) који су га прославили у време изолације и ванредног стања, у кругу своје породице. Ипак је друштво из одељења, нашло начина да својим другарима улепшају овај дан. Нашим слављеницима прављене су рођенданске честитке, певане су рођенданске песме које су деца снимала и слала својим другарима, преко вибера! Првљене су и капице од хамера, чврстог папира у боји), тракице (од колаж папира), инструменти (звечке од пластичне флаше, картона, перлица, дугмића, пасуља, макарона). Декорацију за рођенданске прославе научили су да сами направе употребом различитих материјала и применом разних метода рада, па су тако настали: Лепеза кругови, ланац-карике,пролећно рођендански шршир и број!

ОВОМ ПРИЛИКОМ, СВИМ ДРУГАРИМА ОШ “ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ”, КОЈИ СУ ПРОСЛАВИЛИ РОЂЕНДАН У ПЕРИОДУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА И ИЗОЛАЦИЈЕ, ЧЕСТИТАМО РОЂЕНДАН, УЗ НАЈЛЕПШЕ ЖЕЉЕ!!




<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8539577