„Десанкиним“ ученицима стигло признање из Републике Чешке

Као учесницима великог Међународног конкурса поводом Интернационалне изложбе дечје уметности, у Лидицама у Републици Чешкој, ученицима (садашњи 6/1 и 6/2 разред), њиховим учитељицама: Снежани Ломигора и Наташи Буљугић, директорки Ани Новковић и натавници енглеског језика, Маријани Ђоковић, стигло је званично ПРИЗНАЊЕ из Амбасаде Републике Чешке. Са енглеског језика на српски, писмо је превела у целости, наставница Маријана. У име учесника и колектива школе, упућујемо велику захвалност на овом признању!

Наташа Буљугић


ПРИЗНАЊЕ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ НА 47-ГОДИШЊОЈ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОЈ ИЗЛОЖБИ ДЕЧЈЕ УМЕТНОСТИ 2019.

Желимо да се захвалимо на учествовању на 47-годишњој интернационалној изложби дечје уметности Лидице 2018. Церемонија отварања је била у уторак, 28.маја 2019.у Лидице галерији и присуствовали су јој представници многих амбасада земаља учесника изложбе и културних радника. Изложба ће бити отворена до новембра 2019.

Ове године је учествовало15336 уметничких радова из 70 држава. Од 9553 страних радова (оних који нису стигли из Чешке и Словачке ) 433 је добило награде, од чега су 41 биле медаље.

Одлучивање о наградама је био тежак посао за нашу панелну комисију зато што је већина радова које смо добили, укључујући и оне које је послала ваша школа, била врхунског квалитета и није било лако одабрати најбоље. Веома нам је жао што Ваши радови нису одабрани за овогодишњу изложбу. Међутим, наставите са таквим радом, а ми се надамо да ћете учествовати на нашој следећој изложби и захваљу јемо се Вама и Вашим ученицима на уложеном труду.

Послали смо вам 47. каталог и позивницу за следећу, 48.годишњу изложбу. Искрено се надамо да ћете учествовати на нашем такмичењу и следеће године, а истовремено би желели да вас замолимо да о нашој изложби информишете и друге школе и институције у околини и даље. На нашем веб сајту можете наћи информације и фотографије са изложбе, "снепшот" свих награђених радова, каталог у PDF-у, позивницу за учешће на 48. ИЦЕФА Лидице 2020. као и формулар за пријаву са табелом за идентификацију радова на енглеском. Такође, моћи ћете да пратите унос радова које смо већ добили.

С нестрпљењем очекујемо ваше ликовне радове - тема за следећу годину је ПЕЈЗАЖ.


 IMG cesr

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

3643651