Час Пројектне наставе другака на сеоској фарми

Сунчано, јесење поподне ученици 2/1 и 2/2 одељења су са својим учитељицама Буљугић Наташом и Ломигора Снежаном, провели на малој, сеоској фарми породице Шмит.

У оквиру Пројектне наставе, са ученицима је обрађена тема „Човек иште земљиште“, а који је значај земљишта за човека, биљни и животињски свет, другаци су поновили у утврдили на часу изведеном у природи. На фарми су видели животиње, чули како се оне оглашавају, поновили о користима које човек има од њих, видели и њихове младунце и поновили како се зову. На фарми се налазе свиње и прасци, ту су и овце и козе са својим младунцима, а ту је и многобројна живина. Деца су могла и да их хране уз присуство одраслих, неког од чланова домаћинства.

Са сеоске фарме чула се весела, дечија граја, као и гласови животиња које су, морам да признам, помало биле уплашене великим бројем малих посетилаца.

Другаци су били заиста вредни па су урадили и цртеж омиљене животиње са фарме.

Време проведено на фарми је брзо прошло и ми смо, опростивши се од љубазних домаћина, кренули кући.

Непрегледну равницу и прашњав атарски пут, реметила је кривудава колона другака, а њену тишину реметио је бат понеког коња који је туда пролазио натоварен шпедитерем кукуруза. Лепа је и богата наша равница.

Снежана Ломигора

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

3643968