Пројектна настава "Дунав је наше море"

Ученици II/1 и II/2 одељења су час Пројектне наставе са својим учитељицама Наташом и Снежаном, реализовали на обали реке Дунав у еколошком насељу Манастирска рампа близу Ковина. У сарадњи са родитељима, организован је одлазак, а и превоз.

Сам назив пројекта "Сви путеви воде до воде" одвео је и нас до наше највеће реке, до увек лепог и плавог Дунава.

Да Дунав пролази кроз десет држава и да извире у Немачкој испод планине Шварцвалд, планине која је ко зна када изнедрила Дунав и поклонила нам га, ученици су чули од својих уцитељица.

Захваљујући Дунаву, милиони људи се снабдевају водом за пиће. Дунав је станиште разних врста флоре и фауне.

У својим дубинама Дунав крије тајне многих ратова.

Дунав није само пловни пут, него и културна знаменитост.

Многи ученици су данас имали први сусрет са моћном реком.

Лепота Дунава се не може описати, она се мора доживети и ми смо се у то данас уверили. Час реализован на обали моћне реке, другаци су цртежом представили у својим свескама. Поглед им ширио дуж целе реке, до места где се Дунав и небо спајају. Видели су другаци где се налази ушће реке Мораве у Дунав.

Дунавом су пливали лабудови поносно ширеци своје бело перије које није уплашио дечији врисак због одушевљења кад су угледали њихово јато.

За крај часа, другаци су имали задатак да уз помоћ једног родитеља и учитељица направе папирнати чамац који неће пловити Дунавом, већ ће остати код свог власника чувајући успомену са једног дивног часа проведеног на обали реке.

Снежана Ломигора

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2275151