ДРАГИ ПРВАЦИ, ДОБРО НАМ ДОШЛИ!

Штампа

У ОШ ”Десанка Максимовић”, 1. септембра 2021. године, у сали школе, дочекана је још једна генерација малишана, поносних првачића! Уз обезбеђење свих мера заштите, поштујући правила понашања у околностима максималне одговорности, топлу добродошлицу ученицима и њиховим родитељима, упутила је директорка школе, Ана Новковић. Приредба је започела химном “Боже правде”. Ученици другог, четвртог и петог разреда, стиховима и песмама, првацима су овај велики дан учинили радоснијим и веселијим. Учитељице: Татјана Бошков и Иванка Панић су извршиле прву прозивку својих насмејаних ђака, упутивши им речи охрабрења, а затим поделиле, традиционално, поклоне локалне самоуправе и школе. Првачићи су ушли у своје учионице, у којима ће се надаље, најлепши период детињства, развијати и неговати на радост и понос, како својих учитеља, тако и својих родитеља!

Остали ученици ОШ “Десанка Максимовић” су свој први наставни дан започели свечано, поздрављајући химну “Боже правде”, заједно са својим разредним старешина, на првом часу Одељенског старешине. Након химне, прочитано је обраћање министра просвете, науке и технолошког развоја, Бранка Ружића који поручује:

“Темељи будућности наше државе и друштва засновани су на образовању и због тога је оно државни приоритет и доступно свима. Сваком појединцу дата је могућност да кроз живот квалитетно учи, односно пружа му се прилика за свестран лични и професионални развој. Стога искористите сваку прилику за учење и увек имајте на уму изузетне вредности сазнавања и стварања, лепоту креативности и личног става, као и то да се од свих нас очекује допринос у име добробити целог друштва.”

Док је ђацима првацима упутио следече речи:

 “Драги ђаци прваци, од данас ћете имати одређене обавезе и учити сваки дан неке нове ствари, али то никако не значи да игра престаје. Игра је јако важан део ваших живота, наставници то знају и уважавају, због чега ће игре бити током целог школовања, кроз учење, заједнички рад са друговима, истраживање, креативне активности. Нова знања ће вас учинити срећнијим особама, зато будите добри у школи, поштујте и волите своје другаре и наставнике! ”

Са жељом да предстојећа школска година тече као бистри, брзи и снажни поток, стварајући реке и бујице знања, честитамо почетак нове школске године! Да у здрављу прихватамо све изазове, храбро и оптимистично!


 

Наташа Буљугић