“Десанкин” школски сајт награђен као одличан

У четвртак, 20. децембра 2018. године, наша школа добила је награду за одличан школски сајт! Награда је уручена наставнику Саши Петровићу, Веб дизајнеру и администратору сајта и ПРу школе, учитељици Наташи Буљугић, ангажованој у пласирању различитих садржаја рада школе, који заједно чине електронску визиткарту школе, видљиву свима.
Сајтови школе имају све веће учешће у школском и наставном животу, а самим тим подижу и ниво квалитета образовања.

Уручење награда део је завршне свечаности манифестације „Дани информатике у школама Војводине 2018“, која је одржана на факултету ФИМЕК (Факултет за економију и инжењерски менаџмент) уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу, националне мањине-националне заједнице.

Награде и плакета, која носи име нашег великана проф. Стјепана Хана, уручене су школама које прате, односно евалуирају активности, чинећи напоре у правцу информатизације и унапређењa наставног процеса, популаризације нових технологија у наставним и ваннаставним активностима, као и праћење рада школе уопште. Основне и средње школе, које су награђене, као и ученици са својим менторима, награђени су у следећим областима:

  • За допринос у процесу информатизације наставе у школи
  • За одличан школски сајт
  • За допринос бази знања
  • За учешће и допринос у раду са интерактивним таблама (по посебним пропозицијама);
  • За допринос дигитализације школе
  • За ревију образовних софтвера
  • За резултате на такмичењима из роботике и информатике
  • За иновације и истраживачки рад

О сајту

Веб сајт Основне школе "Десанка Макимовић" Ковин покренут је новембра 2008. године и тако је наша школа постала једна од ретких основних школа у Србији која има своју Интернет презентацију. Током година мењале су се Веб технологије, при чему је наш сајт константно пратио Веб трендове и из године у годину мењао свој изглед и бивао унапређен новим функцијама, а истовремено је растао и број страница/чланака на сајту.

Данас се на сајту налази преко 1.000 чланака и нешто више од 13.000 фотографија.


Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2125329