"Нушићеви дани" у Смедереву

Ученици млађих разреда "Десанкине" школе су и ове године део манифестације "Нушићеви дани" у Смедереву. У организацији "Центра за културу" Смедерево, наши ђаци су уживали у царству маште коју су приредили глумци позоришта "Душко Радовић" из Београда.
Представа:"Ноћ у Мерлиновом замку" говори о чаробњаку Мерлину, најмоћнијем чаробњаку међу вилама и вилењацима који доводи злу вештицу на суђење, а за сведоке позива јунаке из популарних цртаних филмова Волта Дизнија (Малу Сирену, Звер, Ивицу и Марицу, Духа из Аладинове лампе, Успавану лепотицу, Круелу Де Вил...). Ови популарни јунаци заједно са децом (публиком), одлучивали су на који начин ће вештици бити пресуђено...Представа обилује визуелним ефектима прскалица и ватромета, песмама из Дизнијевих цртаћа које су адаптиране и преведене на српском језику, плесним нумерама, мађионичарским триковима који су веома верно мистификовали и дочаравали магију својствену бајкама. Богата и раскошна сценографија, као и костимографија су такође допринеле осећају непосредног доживљаја бајке, испуњене чаролијом и маштом.
Након прелепе представе, ученици су са својим учитељицама отишли у Тврђаву где су слободно време провели у боравку на чистом ваздуху, у разним играма и опуштеном "ћаскању".

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6809539