Сјајни резултати наших ученика на турниру „Петар Пера Рађеновић“ у малом фудбалу

У периоду од 6. до 11. јуна екипе наше школе учествовале су на општинском турниру у малом фудбалу „Петар Пера Рађеновић“ и оствариле сјајне резултате. Утакмице су игране на летњем терену и у хали ОШ „Ђура Јакшић“. Екипе су водили наставници Радомир Вукосављевић и Милош Баковић.

У понедељак, првог дана турнира, екипа I и II разреда остварила је све три победе (6:3. 10:0 и 7:0) и у конкуренцији ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина, ОШ „Бора Радић“ из Баваништа и ОШ „Паја Маргановић“ из Делиблата доминантно освојила прво место и златну медаљу.  Чланови екипе били су: Т. Анђелковић I1, М. Јовановић I1, Т. Тасић I1, В. Стојановић I2, А. Ђаков II1, Ј. Михајлов II1 (капитен), Д. Петковић II1, А. Благојевић II2, В. Вучић II2 и Ф. Филиповић II2.

У уторак је наступила екипа III и IV разреда наше школе. Почело је нерешеним резултатом 2:2 против ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина иако је екипа дуго имала вођство 2:0. Већ у следећој утакмици наши ученици су убедљиво победили екипу „Паја Маргановић“ из Делиблата и „заказали“ финале и поновни сусрет са екипом ОШ „Ђура Јакшић“. Ношени феноменалном подршком са трибина екипа је у финалу исту екипу победила резултатом 4:0 и више него заслужено освојила турнир. Чланови екипе били су: П. Китић III1, У. Ћировић III1, А. Кнежевић III2, О. Благојевић IV1, Н. Недељковић IV1, Н. Тасић IV1 (капитен), В. Павић IV2, У. Савковић IV2, М. Стојадинов IV2 и О. Стојановић IV2.

Утакмице у категорији V и VI разреда одигране су у среду, 8. јуна. Тимови су били подељени у две групе. Екипа наше школе у својој групи одиграла је утакмице са ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Ковина и ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка. У првој утакмици, после вођства од 3:0, долази до пада у игри наше екипе, потпуног преокрета и првог пораза резултатом 3:6. У следећој утакмици екипа је претрпела и други пораз од ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка резултатом 1:3. У коначном пласману екипа је заузела пето место, а састав тима изгледао је овако: О. Благојевић IV1, Н. Тасић IV1, В. Павић IV2, У. Савковић IV2, Т. Николић V1, В. Борза V2, М. Михајловић VI1, У. Дисић VI1 (капитен), О. Павић VI1 и Т. Кнежица VI1.

Ученици VII и VIII разреда такмичење по групама започели су у четвртак утакмицама против ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочице и ОШ „Предраг Кожић“ из Дубовца. У оба сусрета виђена је сигурна игра, остварене су обе победе и освојено је прво место у својој групи и пласман у полуфинале. Након дана паузе, у суботу, 11. јуна, настављене су борбе за медаље. У полуфиналу екипа наше школе остварила је велику победу против веома квалитетне екипе из Мраморка резултатом 2:1 и пласирала се у финале. У финалном сусрету са ОШ „Ђура Јакшић“ виђена је огромна борба и не толико лепршава игра. Екипа ОШ „Ђура Јакшић“ остварила је победу резултатом 0:1 и потпуно заслужено освојила турнир. Екипа наше школе освојила је сребрну медаљу, а чланови другопласиране екипе били су: У. Дисић VI1, О. Павић VI1, А. Јовановић VII1, Л. Софронијевић VII1, А. Антал VII1, С. Јанков VII1 (капитен), М. Прокин VII2, Ј. Делиблаћанин VIII1, Д. Илић VIII1, Т. Глигор VIII2 и Л. Чолић VIII2.

Истог дана су наступиле и наше фудбалерке. Оне су у финалу биле боље од вршњакиња из ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Ковина резултатом 4:0 и убедљиво дошле до најсјајнијег одличја. Публика ће посебно памтити еврогол за ТВ шпице ученице Н. Лалић који је награђен громогласним аплаузом и овацијама. Девојчице су играле у следећем саставу: М. Костић V2, Н. Грбић VI1, Н. Лалић VII1, А. Михајлов VIII2 (капитен), И. Јанков VIII2 и A. Стојилковић VIII2.

Када се све сабере, остварен је изузетан успех! Од пет категорија у којима су екипе наше школе учествовале, у три категорије освојена је златна медаља, у једној категорији сребрна медаља и у једној пето место. Честитке нашим фудбалерима и фудбалеркама, њиховим учитељима и наставницима, али и родитељима на огромној подршци са трибина.

Милош Баковић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8539861