„За чистије и зеленије школе у Војводини“ - Еколошка манифестација поводом обележавања Дана заштите животне средине

Дана 04. јуна 2016. године организована је Еколошка манифестација на Вршачком брегу, поводом обележавања Дана зажтите животне средине, а у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Организатор је ОШ “Моша Пијаде“ из Гудурице, чији је директор, Ненад Васић, са својим сарадницима изванредно реализовао целодневни програм за седамдесеторо награђене деце на Еколошком конкурсу.

Ученици „Десанкине“ школе били су укључени у овај програм тако што су ученици млађих разреда учествовали на фото конкурсу и на конкурсу еколошке модне креације, а старији разреди у Еко квизу. Новаков Марко ученик III-2 разреда је освојио III награду у категорији фото конкурса, а Џунић Игор ученик III-2 разреда је такође похваљен у истој категорији. Ученици II-1 и II-2 разреда добитници су II награде у категорији еколошке модне креације, а такође су и похваљени.

Велики успех и знање показали су чланови еколошке секције: Данијела Гаћеша, Ана Младеновић, Ања Николић и Смиљка Славковић, које су освојиле друго место у Еко квизу, а награде су биле туја, едукативни материјали, књиге, таблет, али и пловидба реком Караш и једнодневни излет. Честитке ученицима, али и наставницама Славковић Ануци, Иванки Панић, Снежани Ломигора, Наташи Буљугић и директорки Ани Новковић која је преузела и награду за школу у виду производа од рециклираног материјала које су наши ђаци правили на Радионицама израде предмета и украса од рециклираног материјала: мини жардињере од пластичних флаша са посађеним цвећем, свећњак од дрверта и офарбане тестенине, плетене корпе у облику зеке од папира, бубамаре такође од плетеног папира, цветне аранжмане...

Ученици су имали и прилику да погледају и документарни филм „Шуме, обновљиви ресурси и центри биодивезитета“ у Војводини.

Реализована је и сликарска радионица у реализацији академског сликара Мариа Фијатовић, као и Еколошка едукативна радионица коју је одржао наш колега Дејан Крецуљ. У оквиру еколошко-музичких дешавања одржан је мини концерт, Еко приредба и Еко комад у извођењу ученика еко каравана и четвртог разреда вршачких школа, а затим и Еколошка модна ревија на којој су учествовали и наши ђаци.

Порука коју ова манифестација промовише је: “Ми нисмо наследили Планету од својих предака, већ смо је позајмили од својих потомака” значи да треба да је чувамо одговорно, јер њу једину имамо!

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104475