Ива Раниславић похваљена на литерарном конкурсу „Табла фест“

Ученици других разреда ОШ “Десанка Максимовић“ учествовали су на конкурсу песничког стваралаштва „Табла фест 2016“. Веома мотивисани задатим темама конкурса и увек вољни да покажу своја умења, радо су се, са својим учитељицама Снежаном Ломигора и Наташом Буљугић, одазвали конкурсу. На овогодишњи конкурс Нишког креативног студија и Интернет часописа за подстицање дечјег стваралаштва, Табла, за најбоље литерарне и ликовне радове ученика основних школа одазвало се више од 600 аутора са више од 800 радова.

iva1

У категорији млађег узраста 1. и 2. разреди у осмогодишњим школама, Ива Раниславић, ученица II-1 ОШ„Десанка Максимовић“ Ковин добила је похвалницу.
Најбољи радови ће бити представљени прво на фестивалу дечјег стваралаштва „Табла Фест 16“, који ће се одржати 27.05.2016. године у просторијама ОШ „Ћеле Кула“ у Нишу, а затим и у Интернет часопису за подстицање дечјег стваралаштва Табла.

 

Жири у саставу: Срђан Сиђа Живковић, главни уредник „Табле“, Мома Драгићевић, књижевник и Русомир Арсић, књижевник је на основу прегледаних више од 360 радова, који задовољавају критеријуме конкурса, користећи се критеријумима склапања уметничких синтагми, стварања песничких слика, поштујући узраст учесника и критеријума конкурса одлучио као у напред наведеним решењима. Жири наглашава да је имао веома тежак задатак јер је сваки од пристиглих радова могао да уђе бар у ужи избор и жири посебно захваљује педагозима који су видљивим резултатима помогли да радови на овом конкурсу буду врхунског квалитета.

Честитамо Иви на успеху, захваљујемо и другарима који су учествовали на конкурсу, са поруком да треба неговати лепоту језичког изражавања и богатство писане речи.

Ако неко мисли да сам мала

Девет година, кажу клинка.
Али девет је само број,
цео свет је мој.
У продавницу идем сама,
брата чувам као мама.
Бројеве и слова нижем,
на све стране стижем.
Другарице, тренинг, књиге,
родитељи, будите без бриге!
Људи моји, ово није шала,
нек сад мисле да сам мала.


Ива Раниславић II-1
ОШ ,,Десанка Максимовић“ Ковин (Србија)
учитељица Снежана Ломигора

 

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104710