„Десанкини“ ученици на „Дечјим олимпијским играма“ и „Спортским играма младих“ у Панчеву

У Панчеву су 18. априла 2016. одржане „Дечје олимпијске игре“ (Окружно такмичење) у којима су учествовали и сви учении млађих разреда „Десанкине“ школе. У конкуренцији са још дванаест школа( Опово, Панчево, Банатки Карловац,Јваново, Добрица, Омољица,Глогоњ, Скореновац, Баваниште,Ковин), такмичило се у три дисциплине: ЗАБАВНИ ПОЛИГОН, i разред, ПОЛИГОН СПРЕТНОСТИ, II разред и ПОЛИГОН СВЕСТРАНОСТИ, III разред. У оквиру организације „СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ „ организоване су различите игре (мали фудбал, између две ватре, трка на 60 метара) за I, II, III, IV разред.

Као и права олимпијада, на почетку је обављен дефиле школа, упаљена је олимпијска бакља, отпевана химна и затим су свечано игре отворене. Поздравну реч је упутио Генерални Секретар за школски спорт Србије, Станковић Борислав.

Најуспешнији су били наши најмлађи другари И разреда са учитељем Милошем, који су освојили пехар и сребрне медаље на чему им честитамо!

Захваљући доброј организацији, ученици су дали свој максимум на терену и показали прави спортски дух и вештине, при том поштујући правила фер плеј игре. Све честитке школама победницама које су се пласирале за републичке 10. Мале Олимпијске игре у Врању. Порука ових игара је промиција спорта и укључивање што већег броја деце у спортске активности.


Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104330