"Житарице“ – угледни час у првом разреду

У првом разреду, које воде учитељица Албу Гордана и Баковић Милош, 04. априла одржан је час из света око нас, а његова тема биле су житарице.

Кроз групни рад, уз помоћ мултимедијалне презентације и коришћењем очигледних дидактичких материјала (зрна житарица) ђацима су презентовани садржаји о изгледу, начину гајења и значају житарица за човека. Поред тога, ученици су се упознали са процесом добијања хлеба, алатима и радовима који су се некада обављали и, наравно, како то изгледа данас. Уз припремљену презентацију, мало умешеног пецива и одличног расположења час је био веома успешан, занимљив и пре свега едукативан.

Читав час је постављен у форми догађаја на платформи „еТwиннинг“ (https://live.etwinning.net/events/event/9685) у коме су учествовали многи наставници из Европе, од Украјине, Турске, Португалије и Пољске до Словеније, Македоније и Србије. С обзиром да су наставни материјали доступни на порталу као датотеке, више наставника је изразило жељу да и сами својим ученицима припреме час на тако иновативан и оригиналан начин.


 

Милош Баковић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104705