Сат за нашу планету у "Десанкиној" школи

Допринос и подршку акцији ,,Сат за нашу планету” дали су и ученици наше школе радећи плакате на тему очувања природе, као и смањења претеране потрошње природних ресурса. Они су припремили сликовит приказ начина на који можемо уштедети енергију и изложили их у холу школе.  Ову акцију организује Светски фонд за природу. 

Јер, како рече Толстој: ,,Срећа, то је бити са природом, гледати је и с њом говорити.” Није реч о удаљавању људи од природе, нити о враћању у прошлост, већ у проналажењу практичних решења за здраву планету.

Снажна порука, јасна и обавезујућа стиже из наше школе: ,,Хајмо сада 1,2,3! Да живимо срећно сви. Да нам Сунце стално блиста, да планета буде чиста!” Једино тако, променом својих свакодневних навика и самих нас, успећемо да ублажимо климатске промене. Када помислимо да је наш еколошки корак мали и небитан, баш тада треба да га направимо и тако дамо пример другима у окружењу како бисмо сви заједно крупним корацима кренули у поход заштите животне средине. Сваки сат је сат за планету, отуд је неопходно да свакодневно рационално трошимо енергију. Зато будимо штедљиви, поручују наши ђаци.Снежана Ломигора

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104533