“Десанкини” ђаци чувари здравља и православља

Ученици II и III разреда „Десанкине“ школе, заједно са учитељицама Татјаном Бошков, Наташаом Буљугић и директорком Аном Новковић, одазвали су се позиву Удружења жена „Велико храбро срце“ из Малог Баваништа. 4. децембра 2015. у сеоском Дому културе одржана је Манифестација „САЧУВАЈМО ЗДРАВЉЕ УЗ ПОСТ И ПРАВОСЛАВЉЕ“.

Добродошлицу свим гостима приредили су ученици и предшколци издвојених, комбинованих одељења забавишта “Наша радост” и „Змајеве“ школе из Малог Баваништа, приредбом коју су деца припремила са својом учитељицом Веронком и васпитачицом Љиљом. Обучени у својим традиционалним народним ношњама, представили су се кроз текстове о свему ономе што чини здраву храну, а чега на селу има на претек, као и влашким народним играма. Наши ђаци су их пажљиво слушали и вредно награђивали аплаузима.

Драге домаћице Удружења су након приредбе послужиле госте укусном, домаћом и здравом храном које је било у изобиљу. Поштујући божићни пост, чувајући традицију и хумане вредности, као и обичаје нашега краја, наша деца су по други пут присуствовала овој манифестацији. Након послужења, деца домаћини су се са нашим ученицима играли заједно у школском дворишту, а на растанку и заједно фотографисали за успомену. Договорено је наредно дружење које су сви радо прихватити, јер се тако деца уче поштовању и уважавању различитих народних обичаја, као и култури и толранцији.   


Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104726