Угледни час у оедељењу VIII разреда

Наставница хемије, Ана Ритопечки и наставница техничког образовања, Миланка Стојковић, веома успешно су реализовале угледни час са темом „Електротехнички материјли“.Ученици су путем лаболаторијских вежби и применом истраживачког сазнања, утврђивали проводљивост различитих материјала.

Након презентације, кроз коју су ученици поновили знања о врстама и особинама материјала и усвојили нова, организован је групни рад. Изведене су вежбе са задацима, након којих су ученици изводили закључке и доказе помоћу којих су до њих дошли.Испитивали су проводљивост гуме и гвозденог ексера, металног новца и стакланог штапића, дестиловане воде, раствора кухињске соли, раствора шећера, раствора хлороводоничне киселине.

Свака група је, поред наведених материјала, имала и струјно коло, као и потребан лаболаторијски прибор (кашишичице, мензуре различитог облика).

Укључивањем експеримента у настави, повећана је и мотивисаност за рад. Као у правим лабораторијама, деца су веома пажљиво и стрпљиво упоређивали, израчунавали, експериментисали и постављали закључке. Целокупан процес су записивали, а затим путем презентације, представљали осталим групама.

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104728