Еколошка едукација деце у ОШ ,,Десанка Максимовић“

Већ годинама, у ОШ ,,Десанка Максимовић“ ради се на образовању деце из области заштите животне средине. Овом врстом едукације, ђаци уче на практичним примерима зашто је важно чувати природу.

У сарадњи са самосталном, добровољном и непрофитном организацијом грађана Србије, ,,Греен Линк“, председница Ана Вулетић, иначе, мастер еколог по струци, одржала је ђацима нижих разреда предавање на тему ,,Како чувам природу“. Ђаци су имали прилику да чују од колике је важности очување здравог природног окружења. Према Аниним речима, ако се деца од малих ногу науче да поштују и брину о свету у коме живимо, односно о биљним и животињским врстама на нашој планети, они ће допринети да се тај свет сачува и за будуће генерације. Другим речима, залагаће се за заштиту природе. Кроз интерактивно предавање, деца су испољила велико интересовање, а показала су и одлично предзнање када су у питању еколошки термини као нпр. рециклажа, биодиверзитет, уштеда енергије, ПЕТ амбалажа и сл. Еколошка едукативна радионица завршена је израдом ликовних плаката са еко порукама о чувању животне средине и решавању еколошких проблема.

Уз често цитирану реченицу како планету не остављамо деци, већ је позајмљујемо од предака, морамо да се суочимо са тим да ће планета ипак остати нашој деци, а да ће деца, уз овако рано формирану еколошку свест, сигурно бити много боља према планети него што смо ми сада.


Снежана Ломигора.

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104715