"Десанкина" ученица - "Доситејев" баснописац

На Републичком нивоу такмичења шестог конкурса ,,Радионица баснописаца“, који расписује Задужбина ,,Доситеј Обрадовић“, трећу награду и похвалницу у категорији за најбољи текст и илустрацију басне ,,Зец и јеж“, добила је Анђела Стојановић, ученица IV-1 разреда ОШ ,,Десанка Максимовић“ из Ковина, заједно са учитељицом Снежаном Ломигора, којој је додељена књига ,,Звуци матерњег језика“ на дар Задужбине, због подстицања креативности код ђака.

Награде у пет категорија, најбољим основцима баснописцима, трећег и четвртог разреда, уручио је песник Слободан Станишић, 9. јуна у Зоолошком врту у Београду, уз пригодан културно-уметнички програм.

На конкурсу је учествовало 79 школа из Србије са више од 500 радова, које је оцењивао жири у саставу: књижевник Слободан Станишић, председник Марија Бишоф, Сузана Поњавић и академски сликари Предраг Тодоровић и Ивана Видић.

Задужбина ,,Доситеј Обрадовић“ оценила је да су за успех конкурса заслужне и школе из којих деца шаљу радове, посебно учитељи који мотивишу децу да читају, пишу и илуструју басне.

Кристина Ломигора


<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6809410