"Мали принц" и наши ученици у Београду

У среду, 28. маја, након наставе, наши ученици су са својим учитељицама и разредним старешинама, реализовали једнодневни излет у Београду. Прво је одгледана позоришна представа "Мали принц", Антоана де Сент Егзиперија, у позоришту "Бошко Буха". То је ауторски пројекат Невене Ристић (Инда из серије "Мирис кише на Балкану"), као и драматизација, режија, сценски покрет и главна улога. Уз њу, главну улугу имао је и глумац Душан Матејић.Представа је рађена по мотивима чувеног романа током које су и плесачи имали велику улогу у њеном непосредном доживљавању. Својом вештом игром на свиленим тракама, допринели су и драматичности која је наше ђаке на моменте остављала без даха.

"То је прича о једној девојчици која сања најважнији сан у свом животу. У том сну она упознаје Малог принца, који постаје њен најбољи пријатељ и сродна душа. Заједно одлазе на најмаштовитије путовање у коме заједно сазнају све тајне света и ону најважнију - како се стиче пријатељ", речи су чувеног нашег глумца Ненада Ненадовића, који нам је и пожелео добродошлицу.

Након представе и ручка у "Мек-у", прошетало се Зоо вртом у којем су ученици имали прилике да још једном виде животиње далеких крајева.

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6809479