"Десанкини" песници међу " Сто младих талената" Јужног Баната

Међународни дан поезије, 21. март, је повод да сваке године културно-издавачки центар: "Српска  кућа" из Пожаревца, уручи књиге оним ученицима чије су песме објављене у књизи "Сто младих талената". Годинама уназад, љубитељи поезије и они који воле да је стварају, радују се овим публикацијама јер је садржински веома разноврсна и нуди најискренији, отворени доживљај младих поета, "као на длану".

Ученици старијих разреда наше школе: Милан Богићевић, талентовани, и већ награђивани писац поезије на разним литерарним конкурсима, као и Анђела Булатовић, објавили су песме инспирисане ђачким животом.

Такође су објављене и песме ученика млађег узраста, ученика ИВ-2 разреда: Јоване Пешић, Алексе Миленковић,Стојановић Предрага, Луке Паун, Митровић Луке и Карабаш Николе.Њихове песме најчешће говоре о ономе што их највише фасцинира, чини срећним и испуњеним. 

Леп је осећај држати у руци књигу у којој се налази баш твоја песма, а још лепши, када те песме у читаоцу буде лепа осећања.

Честитке нашим "Десанкиним" наследницима, њиховим родитељима и наставницама Маји Лазаров и Наташи Буљугић који су заједничким ангажовањем допринели успешном откривању, неговању, очувању и промовисању песничког дара код деце.

 

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8451322