"Десанкини" ученици на концерту Београдске филхармоније

Ученици ОШ "Десанка Максимовић" из Ковина су данас са учитељицама Наташом Буљугић, Снежаном Ломигора и наставницом музичке културе, Снежаном Качина, посетили концертну дворану у Београду и одслушали симфонијску бајку "Пећа и вук", Сергеја Прокофјева. "Пећа и вук" је једно од најважнијих дела у музичкој литератури, које првенствено служи за музичку едукацију деце, њихово упознавање са инструментима и увођење у свет оркестарске музике.

У симфонијској бајци о дечаку Пећи, који уз помоћ ловаца и пријатеља из животињског царства савладава вука, сваког лика из приче прати посебна музичка тема у тумачењу једног оркестарског инструмента. За диригентским пултом био је Милан Недељковић, док се у нараторској улози нашао Драган Илић, иначе, познат глас Јавног сервиса за буђење грађана Србије. На концерту су сазнали и да је Драгану Илићу, у припреми за "Пећу и вука" нараторски узор био Давид Боwие.

Овакве музичке приче темељ су упознавања деце с музиком, на њима примерен и занимљив начин. Ученици су искреним и гласним аплаузима наградили музичаре и на тај начин, Београдска филхармонија стекла је нове другаре, чију ће музичку едукацију врло радо наставити у наредном циклусу концерата за децу.

Снежана Ломигора.

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6809504