"Десанкини" чувари природе у мисији "Green Festa" за очување животне средине у којој ће људи живети у складу са природом

"Green Fest", највећи Међународни фестивал зелене културе у региону, организован је по 4. пут у Београду. Ученици четвртих разреда "Десанкине" школе, са својим учитељицама Снежаном Ломигора и Наташом Буљугић, присуствовали су његовом овогодишњем отварању, у среду, 13. новембра. Учествовали су у еко радионици "Мајка Земља" у којој су добили директне одговоре на питања: шта чинимо лоше Земљи, а нико нам није рекао да је то лоше; где најчешће грешимо; шта знамо о галаксији кроз коју путује наша Планета... Ученици су правили  вулканске реакције и показали право одушевљење.
У радионици "Угрожене биљне и животињске врсте у Србији" деца су проширила своја знања о томе кроз мини квизове, проблемске задатке, на основу којих су долазили до конкретних закључака, али и формирања свести и ставова о размерама овог проблема, не само у Србији, већ и у свету.
"Десанкини" ђаци су и самостално  представили своје радове са порукама у виду текстова и цртежа и тиме дали свој допринос овој веома значајној манифестацији.
У циљу даље едукације, посећена је изложба на којој су поставке бројних излагача.
"Think green design", је представио тзв. "Баштице"- минималистички пројекат саксијица са живим биљкама које се, захваљујући магнету могу аплицирати од фрижидера до било ког места у ентеријеру.
Удружење "Еко двориште", је дробљењем, сечењем, осликавањем и техником декупаж, рециклирало отпадно амбалажно стакло и добило нове употребне предмете.
"Рецан" фондација за рециклажу лименки представила је "Хаљину, лименка по лименка", која је сачињена од 200 лименки и пресијавала се као да је од дуката.
Било је ту још употребних експоната каје су нашли примену у свакодневном животу: "зелени бицикл" који служи за рекреацију, али уједно повезана каблом, пуни батерију вашег мобилног телефона; зелена софа, тапацирана травом, за опуштање и релаксацију.
На самом крају,сви ученици су се фотографисали и тиме обезбедили учешће у наградном конкурсу Компаније "Canon", под слоганом "У природи је лепше..."
Све ово има за циљ развој стандарда урбане екологије, угодан и здрав живот са основним циљем заштите и очувања животне средине.

ПР Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6809327