Стижу паре за ,,Десанкине“ рецикларе

Дајући свој активан допринос очувању животне средине од токсичних и неразградивих материјала, ОШ ,,Десанка Максимовић“ из Ковина укључена је у акцију прикупљања рециклажног материјала ,,Лименке сакупљај, околину сачувај“ у организацији Рецан фонда за повраћај и рециклажу лименки из Београда.
Подржавајући ову акцију, школа је препознала значај селектирања секундарних сировина у очувању свих екосистема на планети, те су ученици од почетка школске године до данас сакупили значајну количину лименки. ,,Десанскини“ ученици су поред гомиле спљоштених лименки, упакованих у џакове, дана 7. децембра сачекали у школском дворишту екипу из Рецан фонда да дође, измери количину лименки и преузме их. Укупно је измерено 30кг. Овим прикупљањем лименки, школа је зарадила новчану надокнаду.
,,Десанкини“ и даље настављају са скупљањем лименки и учвршћивањем свести о потреби рециклаже, у нади да ће до следећег откупа превазићи досадашњу количину и тиме дати још већи допринос у заштити животне средине. Они мисле зелено, а ти?

Кристина Ломигора

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6809174