Прослава Дана школе

Поносни на име и дела песникиње Десанке Максимовић, ученици ОШ ,,Десанка Максимовић“ из Ковина, заједно су са својим учитељима и наставницима, дана 17.5.2012, са почетком у 19х, традиционално прославили Дан школе у свечаној сали Дома културе.

Прослава Дана школе обухватила је припрему и активности на више нивоа, међу којима су: ризница лепих речи, изложба кућних љубимаца, изложба предмета старих заната из наше Народне традиције, спортска такмичења, награде Витеза, посета ученика ИИ разреда научно-популарној манифестацији ,,Мај месец математике“ у Београду, као и прикупљање лименки у рециклажној акцији ,,Лименке сакупљај, околину чувај“.

У Центру за културу, директор школе, Стеван Лалић, честитао је Дан школе бројним родитељима, садашњим и бившим ученицима, некадашњим радницима, пријатељима школе и спонзорима исте. Потом је уручио награде успешним ученицима за освојена места на разним такмичењима током претходне школске године.

Програм је започет композицијом за клавир, коју је интерпретирала Данијела Олачи. Уследио је модеран, тинејџерски, позоришни комад под називом ,,Наши школски дани“. Громогласан смех и дуг аплауз публике изазвале су Мирине римоване речи у истоименом скечу ,,Мира Рима“, којим су се представили ученици ИВ разреда. Мира римује: ,,Неко има мачку, неко има кера, а неко се игра гомилом кликера“. Скеч у којем су ученици са учитељицом на излету и треба да се фотографишу био је један од оних тренутака када се и сама публика подсетила свог првог фотографисања у школским данима. Врхунац школских дана обележава матурско вече, за које се и те како треба спремити. То нам дочаравају две фенсерке у урбаном стилу. Приредба се завршава уз песму ,,Сомеоне лике yоу“ и плесом свих учесника на позорници, праћен дугим аплаузом.ИЗЛОЖБА КУЋНИХ ЉУБИМАЦА

Имати кућног љубимца је радост која пружа велико задовољство, дружење, љубав.
Кућни љубимаци захтевају и бригу о здрављу и нези.
Обавеза је пуно, али за узврат се добија много.ИЗЛОЖБА ПРЕДМЕТА СТАРИХ ЗАНАТА ИЗ НАШЕ НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ


Ако један народ жели будућност, треба да памти своју прошлост ,да чува корене и негује традицију.СПОРТ

Увек расположени за спортска такмичења и ферплеј игру, наши најмлађи фудбалери добијали су велике аплаузе и симпатије својих навијачица. Поражених нема, победницима честитамо!!!
РИЗНИЦА ЛЕПИХ РЕЧИ

Вршњачки тим школе покренуо је акцију ’’Недеља лепих рачи’’. Ученици су у ’’Трезор лепих речи’’ остављали поруке личне природе наставницима и другарима које су публиковане на тематским плакатима.

Прегршт лепих речи, изјава симпатија, захвалности и лепих жеља, само су доказ да су наша деца испуњена лчјубављу и потребом да у свом окружењу шире и негују оно што сваком живом бићу прија – љубав, нежност и топлину.

’’Ризница лепих речи’’ упућена из Десанкине школе:
- Ко друга има – има све.
- Да бисмо били срећни данас, треба да опростимо оно што се десило јуче.
- Љубав је нешто најлепше у животу.
- Колико воде има у реци, толико љубави треба деци.
- ’’Драги наставниче Рашо, Ви сте најбољи наставник у школи и молим Вас дајте ми 5 !’’
- ’’Наставнице Ема, желим да Вам се захвалим за све што сте учинили за нас. Најбоља сте наставница и то и останите!’’...ТУРНИР У ШАХУ

Наставник Гојко Ролић организовао је турнир у шаху, а гости наше школе били су ученици ОШ "Бора Радић" из Баваништа.


<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104703