Мај ≈ месец математике

Ученици II разреда ОШ ,,Десанка Максимовић“ из Ковина, дошавши у Београд дана 12.5.2012, с намером да присуствују фестивалу ,,Витезово пролеће“ и преузму своје награде, на иницијативу и одличну информисаност својих учитељица, Снежане Ломигора и Наташе Буљугић, успели су да буду део и једне националне, научнопопуларне манифестације ,,Мај месец математике“. Саму манифестацију покренуо је Центар за промоцију науке заједно са Математичким институтом САНУ-а, као и бројним партнерима, покровитељима, спонзорима.

У галерији Робне куће Београд, малишанима је математика приказана на веома креативан начин. Видели су мноштво гостујућих математичких изложби, бројне интерактивне математичке експонате који су развијени у Србији, возили су коцкоцикл (бицикл са точковима у облику коцке) на одговарајућој површини, а такође су могли да виде и како функционише хармонограф, математичка кошница, балансирајући брод, џиновска столица, Галтонова даска и сл.

Центар за промоцију науке промовише и популарише науку, развија научну писменост и повезаност, буди радозналост код младих. Циљ свих акција је да прикажу математику онаквом каква заправо јесте – као креативна вештина на граници уметности и науке.

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104372