Фестивал румунских коринђаљки

У Мраморку је у недељу 15.12.2019. одржан Фестивал румунских коринђаљки. Ученици виших разреда ОШ „Десанка Максимовић”, који похађају наставу румунског језика са елементима националне културе на фестивалу су се представили заједно са ученицима основних школа из Ковина, Мраморка и Делиблата, као и бројна певачка и културно-уметничка друштва из Румуније. Организатори фестивала били су Књижевно уметничко друштво „Тибискус“ из Уздина и Румунска православна црква из Мраморка. У препуној и у празничном духу декорисаној цркви у Мраморку, ученици из Ковина представили су се отпевавши неколико божићних и новогодишњих песама. Фестивал није био такмичарског карактера, али су ученици из Ковина имали веома запажен наступ, те добили многобројне похвале и позитивне коментаре од стране публике.

Из наше школе учествовали су: Нина Николић, Ирина Ђулабић, Александар Јовановић, Стефан Јанков, Ковиљка Човић и Габријела Карабашевић.

Учешћем на овом фестивалу допринели смо очувању румунских обичаја из овог краја, али и неговању пријатељства и другарства међу ученицима свих основних школа у Ковину и општини Ковин.

Наставница румунског језика

Ана Албу Савић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104712