Десанкини ђаци на Светониколајевској академији

Са благословом његове светости Патријарха српског Господина Иринеја, у недељу, 15. децембра 2019. године, Свeтосавско звонце и Верско добротворно старатељство АЕМ-a организовали су Светониколајевску академију на чији су се позив одазвали и ученици 2. разреда наше школе заједно са својим учитељицама Наташом Буљугић и Снежаном Ломигора. Овогодишњој ђачкој академији присуствовало је више од 1400 посетилаца.

Ученици су имали прилику да одгледају позоришну представу ,,ВРЛИНКО ДОБРИЋ" која описује живот Врлинка, односно Светог Николе. Свети Никола помаже свима који верују, даo нам је задатак да волимо децу и да је свако дете мали Никола-мали Врлинко. И док је савремени Деда Мраз икона модерног друштва у коме је циљ купити Што више поклона и тако се показати, дотле је наш Свети Никола симбол дарежљивости и тајног милосрђа.

Са надом да ће представа Врлинко Добрић подстаћи ученике да размишљају о ономе што чине,помажу им да успешније разликују добро од зла,врлину од греха, захваљујемо се уредници часописа Светосавско звонце, госпођи Радмили Мишев на позиву да и ми будемо учесници велике Светониколајевске академије. Догађају су присуствовали епископ ремезијански Господин Стефан,у име САНУ академик и песник Матија Бећковић, а у име академске публике професор Филозофског факултета др Милош Ковић.

Дуго ћемо памтити речи госпође Мишев да се на истом мисионарском путу налазе и старатељство које храни ХЛЕБОМ НАСУШНИМ и ЗВОНЦЕ које храни ХЛЕБОМ РЕЧИ, трудећи се да помогну, теше, баш као и сви остали који су помогли у организацији.    

На самом крају, по изласку из сале наши ђаци су добили светониколајевски пакетић.

Снежана Ломигора

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104478