64. Међународни сајам књига у Београду

У календару рада ОШ „Десанка Максимовић“, сваке године је уврштена посета Сајму књига у Београду. Централно место крајем октобра и дешавања југоисточне Европе, већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига, на који су ученици старијих разреда били са својим наставницама српског језика: Олгицом Петковић, Мајом Лазаров и библиотекарком, Миљаном Зејак. Ова регионално највећа манифестација посвећена књизи, бави се промоцијом књижевног стваралаштва и образовања, културном разменом са иностранством и покретањем актуелних књижевних и друштвених питања. Учитељице: Снежана Ломигора и Наташа Буљугић, присуствовале су радионицама посвећеним примени електронских уџбеника, са примерима добре праксе и могућностима прилагођавања, усавршавања и проширивање садржаја наставе и учења.

Као празник књиге, Сајам књига сваке године угости најзначајније домаће и бројне иностране писце и издаваче, који представљају своја стара издања и актуелну продукцију. Важно обележје Сајма књига је богат пратећи програм. Кроз бројне промоције, презентације, предавања, округле столове и трибине, стручној и широкој публици учесници представљају низ тема важних за књижевност, издаваштво и културу. Последњи дан 64. Међународног београдског сајма књига обележен је примопредајом „Отворене књиге“ коју је Њ.Е. Амр Алгувејли, амбасадор Египта уручио отправници послова амбасаде Румуније у Србији Ирини Елен Нити. „Једна недеља окупила је дипломате и романописце, књижевнике и издаваче, музичаре и плесаче, песнике и новинаре, излагаче и публику, комедиографе и филмске редитеље“, навео је он.

Ученици „Десанкине“ школе су имали прилике да лично упознају познате писце, добију аутограм приликом куповине њихових издања и фотографишу се са њима. Са овогодишњег празника књиге, ученици су понели сјајне утиске, стекли једно непоновљиво искуство и проширили многа досадашња знања.

МИСЛИ И УВЕРЕЊА КОЈА ИЗАБЕРЕМО ДАНАС, КРЕИРАЈУ НАМ БУДУЋНОСТ! СВАКА НАША МИСАО ОБЛИКУЈЕ БУДУЋНОСТ! (Лујза Хеј)

АКО СТЕ ИСКРЕНИ СА СВОЈИМ ДЕТЕТОМ, ОНО ЋЕ НАУЧИТИ ШТА ЈЕ ПРАВЕДНОСТ. УВЕК БУДИТЕ СПРЕМНИ ДА ПОМОГНЕТЕ СВОМ ДЕТЕТУКАО И ДА ОДЕТЕКАДА ВИДИТЕ ДА СЕ САМО ДОБРО СНАЛАЗИ. (Марија Монтесори)

НАША ДЕЦА МОГУ БИТИ НАШИ НАЈВЕЋИ УЧИТЕЉИ. (Сузан Стифелман)

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

6104760