Дечија недеља 05-12. октобра 2020. године „Подељена срећа, два пута је већа“

Основни документ за планирање и спровођење активности током Дечије недеље је Конвенција Уједињених нација о правима детета, усвојена 1989. године, а програмски циљеви пројекта се из године у годину прилагођавају потребама и проблемима деце.

Влада Републике Србије прогласила је 2020. годину Годином солидарности и сарадње, желећи да нагласи значај тих вредности за стабилност и напредак друштва, посебно у време пандемије вируса ЦОВИД – 19. Дечија недеља слави право деце да уживају у детињству и младости. То је, такође, прилика да деца покажу своје таленте, вештине и способности. Хиљаде деце и њихових породица широм земље биће укључено у активности и догађаје током Дечије недеље, кроз Вибер заједницу, разне интернет платформе, као и учешће школа, вртића, културних организација, библиотека и локалних заједница у многим општинама, у складу са епидемиолошком ситуацијом у земљи.

decned20

Током Дечије недеље организоваће се разноврстан низ догађаја и активности на националном и школском нивоу, при чему ће сваки дан Недеље бити посвећен одређеној теми.

Дечија недеља представља успешан модел сарадње државе, разних цивилних и професионалних организација, који повезује све важне актере у области заштите дечјих права.

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8536640