Нови eTwinning пројекти у нашој школи

eTwinning је заједница школа и предшколских установа у Европи која омогућава учитељима и наставницима широм Европе да међусобно комуницирају, сарађују, деле и развијају пројекте. У школској 2020/2021. години ученици наше школе укључени су у неколико нових eTwinning пројеката. У питању су ученици II/2, чији је разредни старешина учитељ Милош Баковић, и ученици седмог и осмог разреда које у пројекте постепено укључују и Ана Ритопечки, наставник хемије, као и Миланка Стојковић, наставник информатике, технике и технологије.

Ученици II/2 су укључени су у три eTwinning пројекта – „Wingless bee Mu and climate“, „Natura(l) mask“ и „Hocus Pocus Scopus“, док су ученици седмог и осмог разреда такође веома важан део пројекта „Hocus Pocus Scopus“.

Пројекат „Wingless bee Mu and climate“ има за циљ да ученици науче који су то фактори који узрокују климатске промене и које су последице климатских промена на пчеле. Пројекат се базира на истоименој књизи која прати авантуре пчеле радилице Му у својој кошници. Неки од пројектних задатака били су креативно читање књиге на свом језику, прављење пчела од различитог материјала, креирање заједничке енциклопедије од пронађених информација о пчелама и сл. У току самог пројекта организована су и онлајн предавања за наставнике и ученике од стране светски признатих климатолога и пчелара путем ZOOM апликације.

Пројекат „Natura(l) mask“ бави се важношћу маски за животну средину и њиховим креирањем од различитог материјала. Ученици су у оквиру пројектних задатака правили маске од рециклажног материјала у новом амбијенту, одиграли краћу представу под маскама, креирали заједнички лого пројекта и др. У току самог пројекта ученици су много тога научили о очувању животне средине.

Пројекат „Hocus Pocus Scopus“ јесте заједнички пројекат у којем су укључени и млађи и старији разреди наше школе. Основни циљ пројекта јесте коришћење иновативних веб алата у настави, повећање нивоа дигиталних компетенција и интеракција и ефикасна сарадња са другим школама Европе. До сада су у току пројекта креирани заједнички аватари ученика и наставника, направљени постери пројекта, а ових дана обележавамо и Међународни дан безбедног интернета (http://www.desankamaksimovickovin.edu.rs/index.php/aktuelno-dogadjaji/63-skolska-2020-2021/1185-2021) и на Padlet платформи: https://padlet.com/ritopeckihem/6iuh7bg1mvhy6ev4?fbclid=IwAR09GKIQyPlSgSkg4sKCOud5ipYjlSk_YUEhKxlMke2mZYKuW8oEG4nKuyM

У наредном периоду од ученика се очекује да кроз видео снимак прикажу традиционална јела наше земље и мало више приближе туристичке атракције нашег града, креирају заједнички магазин пројекта и сл.

Надајмо се да ће рад наших ученика бити препознат и признат као одличан у циљу добијања Националне и Европске eTwinning ознаке квалитета за пројекте.

Милош Баковић

Ана Ритопечки

Миланка Стојковић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8451143