ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ТРЕЋЕГ И ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

У среду, 25.маја 2022. године, реализована је једнодневна екскурзија преме плану. У организацији Агенције “Ступ Вршац”, ученици су са својим учитељицама и учитељем, кренули из Ковина ка првој дестинацији, Парку минијатура, која се налази у власништву породице Милановић. У парку се налазе минијатуре, реплике наших средњевековних манастира и кућа. Најпре је са ученицима реализована радионица на којој су се поновиле најбитније информације о средњевековној историји Срба и њеним владарима, затим су послушали причу у којој је крај био у виду загонетке, а на крају су уследиле и награде најактивнијима у овој радионици. Прошетавши се парком, прошетали смо кроз нашу далеку прошлост и успели на малом месту, за кратко време да је и доживимо!

Након посете Парку минијатура, уследила је посета Природњачком центру Свилајнац, у којем су ученици, уз стручно вођење кустоса, сагледали природу од њеног настанка, кроз праисторију, историју до данас. Прошли смо светом диносауруса, али и доживели свет животиња африке! Ове две поставке су иначе били и најзанимљивији део нашим ученицима.

Након едукативних посета, време за одмор и игру провели смо у етно селу “Моравски конаци”, које такође представља, својом архитектуром , далеку прошлост Србије.Посета Копоринском манастиру, дружење са монахињама које су нашој деци даривале слаткише и сокове, протекло је у разговору и упознавању са историјом и традицијом које тај манастир има шест векова уназад.

Повратак у Ковин, био је по плану, у 19ч.

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8539811